No-Bake Crème Brûlée
No-Bake Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz turbinado cukier, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 165 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj No Bake Creme Brulee Pie, Creme Brulee Egg Bake, oraz No-Bake Pumpkin Crème Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć skrobię kukurydzianą i sól do średniej miski i ubić wszelkie grudki. Powoli ubijaj śmietanę, upewniając się, że nie ma grudek.
Ubić żółtka. Ważne jest, aby ta mieszanka była tak gładka, jak możesz to zrobić.
Mleko z cukrem ubić na średnim ogniu w rondlu 3-quart (2,8 L). Jeśli używasz fasoli wanilii, zeskrobaj ją i dodaj nasiona do patelni.
Ubić mieszaninę, aby nasiona zostały włączone do cieczy. (Powinno wyglądać nakrapiane, jak mleko po wielokrotnym zanurzeniu w nim Oreo!) Gdy fasola wanilii zostanie zeskrobana, Wrzuć całą kapsułkę do patelni. Ciepłe, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi mleka i cała powierzchnia zaczyna drżeć.
Usuń fasolę wanilii i wyrzuć ją. Wyłącz ogrzewanie.
Wlać całą mieszaninę mleka do zawiesiny.
Ubij energicznie, aby połączyć. Mieszanina powinna łączyć się płynnie, bez grudek.
Wlać mieszaninę z powrotem do patelni. Zagęścić budyń: włączyć ogień z powrotem na średnie i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, ubijając stale i energicznie. Prace wszystkie kąty garnka i zeskrobać dno. To zajmie 2 do 5 minut, aby doprowadzić krem do wrzenia, z dużymi pęcherzykami, które powoli wyskakują na powierzchnię. Gotować, ubijając stale, przez 2 minuty. Wyłącz ogrzewanie. (Jeśli nie używałeś fasoli waniliowej, wymieszaj teraz ekstrakt z wanilii.)
Odcedzić i schłodzić budyń: przełożyć krem przez sitko o drobnych oczkach.
Wlać do ośmiu 1/2 szklanki (120 ml) żaroodpornych ramekin i schłodzić. Nie zakrywaj ich; w tym przypadku chcesz, aby na wierzchu powstała cienka, sucha skóra. Schłodzić puddingi przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Brûlée budyń! Lekko posypać powierzchnię każdego budyniu równą warstwą cukru turbinado. Wstrząsnąć ramekins z boku na bok, aby wyrównać warstwę. Użyj kuchennej latarki do karmelizacji cukru.
Odstawić na 5 minut przed podaniem, aby warstwa cukru mogła ostygnąć i utwardzić.
Alternatywna metoda: upewnij się, że ramekiny są bezpieczne dla brojlerów. Przesuń stojak do najwyższej pozycji i podgrzać brojlerów. Smażyć ramekiny przez 3 do 7 minut, aż cukier równomiernie stopi się i rumiany. Należy uważnie obserwować i włączyć ramekins raz lub dwa razy, aby pomóc im brązowy równomiernie.