No-Bake Chocolate Yule Log with Chocolate Mushrooms
No-Bake Chocolate Yule Log with Chocolate Mushrooms may be a good recipe to expand your deserowy repertuar. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.98 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka czekoladowych pocałunków, słynnych wafli czekoladowych nabisco, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Chocolate Yule Log, Chocolate and Nut Yule Log, oraz Chocolate Yule Log dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietana pokonać, kakao, 3 Tbs. Likier i cukier na sztywne szczyty w dużej misce. Odstawić.
Wymieszać marmoladę z 2 Tbs. Likier w średniej misce. Wybierz talerz długi i wystarczająco szeroki, aby pasował do 12-calowego Yule log z dwoma węzłami.'
Na płaskiej stronie pierwszego wafla rozłóż niewielką łyżeczkę marmolady i 1 1/2 łyżeczki. z mieszaniny śmietany na całej powierzchni, a następnie top z innym wafel, płaska strona do góry. Powtarzaj, aż będziesz miał około 3 cali wafli. Stos stos z boku pod lekkim kątem na talerzu serwowania. Dodawaj do dziennika, aż pozostanie 16 wafli.
Stos 8 wafli, również pod niewielkim kątem, z każdej strony kłody, tworząc dwa węzły.
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na całej kłodzie, całkowicie pokryć, a następnie utworzyć "korę", biegnąc zębami widelca wzdłuż kłody i każdego węzła. Przykryć delikatnie folią i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Używając wykałaczki lub szpikulca do lodu, zrób mały otwór w dnie każdego nonpareil. Do każdego otworu wbij czekoladowy pocałunek, aby uformować grzyby. Udekorować kłodę kępkami grzybów, a na talerzu rozsypać maliny. Pokroić i podać.