Nifty Niçoise
Nifty Niçoise może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 527 kalorii, 39g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka jaj, oliwki, tunan w oliwie z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Pyszne ciastka z lodami z lat 50-tych, Kuskus Nicoise, oraz Nouveau Niçoise są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokroić duże ziemniaki na pół, aby wszystkie były podobne i umieścić je w górnej części parowca.
Posypać solą, przykryć i parować przez 18 minut. String fasoli i pokroić je na przekątnej.
Odcedzić olej z tuńczyka do miski i ubić w vinaigrette i majonez z solą i pieprzem do smaku, aby kremowy dressing.
Podnieś górę z parownika i obniż jajka do wody pod spodem, upewniając się, że są przykryte. Fasolę rozsypać na ziemniakach, powrócić na patelnię, przykryć i parować jeszcze przez 8 minut.
Zdjąć ziemniaki i fasolę, następnie wyjąć jajka i zanurzyć je w zimnej wodzie. Wrzucić ziemniaki i fasolę do dressingu i wymieszać. Skorupki i połówki jaj. Grubo rozdrobnić sałatę do dużej miski sałatkowej, a następnie przewinąć ziemniaki i fasolę na wierzchu, zachowując kilka łyżek dressingu. Płatki tuńczyka na wierzchu, kropki z jaj i oliwek i mżawka na zastrzeżonym dressing.