Niezawodny 2-Minutowy Hollandaise
Niezawodny 2-minutowy Hollandaise jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie SOS. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 1G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1104 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny z 1 cytryny, żółtka jajka, ostrego sosu i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Niezawodny Hollandaise, Pieczone papryka czerwona Pesto parmezan Nadziewane karczochy z 5 minut papryka czerwona Hollandaise, oraz Niezawodne Grzyby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żółtko jaja, wodę, sok z cytryny i szczyptę soli na dnie kubka, który ledwo pasuje do głowy blendera zanurzeniowego. Roztopić masło w małym rondelku na dużym ogniu, stale wirując, aż pienienie ustąpi.
Przenieść masło do 1 szklanki płynu miarki.
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. Z blenderem stale działającym, powoli wlewaj gorące masło do kubka. Powinien emulgować się z żółtkiem jaja i sokiem z cytryny. Kontynuuj nalewanie, aż do dodania całego masła. Sos powinien być gęsty i kremowy. Doprawić do smaku solą i szczyptą pieprzu cayenne lub ostrym sosem (w razie potrzeby).
Podawać natychmiast lub przełożyć do małego garnka z pokrywką i przechowywać w ciepłym miejscu do 1 godziny przed podaniem. Holenderskiego nie można schłodzić i podgrzać. Sprawdź tutaj, aby zapoznać się z pełną instrukcją wideo procesu.