Niesamowite Masło Jabłkowe
Niesamowite masło jabłkowe może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 602 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu jabłkowego, soku jabłkowego, pół kufla słoików konserwowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Amazing Apple Cobbler, Niesamowite Jabłko frytki przekąska lub kanapka, oraz Niesamowite Keto Peanut Butter Brownies.
Instrukcje
Połącz jabłka i sok jabłkowy w garnku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie i papkowate, 20 do 30 protokół.
Łyżka jabłek do młyna spożywczego i przetworzyć na puree, odrzucając rdzenie i skórki pozostałe w młynie.
Proces przenoszenia jabłek do powolnej kuchenki.
Gotować na wysokiej wysokości z wyłączoną pokrywką, aż wilgoć odparuje, a objętość zmniejszy się o około połowę, przez noc do 24 godzin.
Wymieszaj cukier, ocet jabłkowy, cynamon, goździki i ziele angielskie przez puree jabłkowe.
Kontynuuj gotowanie na wysokiej wysokości, aż mieszanina ułoży się na schłodzonej płycie bez oddzielania wody od krawędzi, kolejne 2 do 6 godzin.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj masło jabłkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia toczenia, przykryć garnek i proces 5 do 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.