Niesamowite Ciasto Czekoladowe Bez Mąki Z Bitą Śmietaną
Niesamowite ciasto czekoladowe bez mąki wykonane z bitą śmietaną może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czekolady, mocnej kawy, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe bez mąki z bitą śmietaną migdałową, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki Z Bitą Śmietaną Chai, oraz Bez mąki gorzka Limonka kokosowy makaron ciasto z białą czekoladą bita śmietana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło wewnątrz 2 Mini springform Patelnie (4 calowy rozmiar) i dna linii z kręgami pergaminu.Roztopić czekoladę z kawą w podwójnym kotle lub misce ustawionej na gotującej się wodzie. Alternatywnie można użyć kuchenki mikrofalowej.
Cukier i jajko ubić w metalowej misce miksera. Ustaw miskę miksera na rondlu z gotowaniem na wolnym ogniu, nie wrzątkiem, wodą i ubijaj, aż mieszanina będzie ciepła w dotyku i cukier się rozpuści-upewnij się, że nie gotujesz mieszanki! Umieścić na podstawce miksera i bić ze średnią prędkością, aż światło i prawie potrojone objętości, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do średnio-niskiej i kontynuuj bicie kolejnych 2 minutes.In schłodzoną miskę, ubij śmietanę tuż obok etapu soft-peak. Złożyć jedną czwartą mieszaniny jaj w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złożyć mieszaninę czekolady z powrotem do pozostałej mieszaniny jaj. Złóż bitą śmietanę.
Przenieś do przygotowanych patelni, gładkiej góry i dotknij napełnionych patelni lekko na powierzchni roboczej kilka razy, aby osiedlić wszelkie kieszenie powietrzne.
Umieść patelnie w większej (użyłem 9 cali) patelni do pieczenia.
Dodaj tyle gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Piec 30 minut. Otwórz drzwi piekarnika 30 sekund, aby uwolnić nadmiar wilgoci, która gromadzi się w piekarniku. Kontynuuj pieczenie, aż środek ciasta czuje się nieco jędrny po naciśnięciu lekko palcami, kolejne 15-20 minut.
Wyjąć ciasta z piekarnika i ostudzić w temperaturze pokojowej (uwaga, jeśli pieczenie większych ciast schłodzić je w zamkniętym piekarniku przez dwie godziny).Uruchom ciepły nóż wewnątrz patelni i ostrożnie usuń z patelni.
Przenieść do lodówki i schłodzić do bardzo twardego. Owinąć w folię i przechowywać schłodzone, aż będą gotowe do podania
Wyjąć ciastka z lodówki i powrócić do temperatury pokojowej. Co najmniej 1 godzinę przed podaniem Rozgrzej piekarnik do najniższego ustawienia. Jeśli właśnie użyłeś piekarnika, wyłącz go. Rozpakuj ciasta i ustaw na płytach do serwowania w piekarniku. Ogrzać je w piekarniku przez około 20-30 minut lub do czasu, aż będą ciepłe przez cały czas.