Niemieckie ciasto z budyniem jabłkowym
Niemiecki tort jabłkowy to europejski przepis na 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 483 kalorie , 3 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, mielonego cynamonu, mąki i orzechów włoskich. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 29% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lukier na niemieckie ciasto czekoladowe , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, czyli żurawiną Zitronenkuchen i Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i posyp mąką kwadratową patelnię o średnicy 8 cali. W dużej misce wymieszaj jabłka i cukier.
Odstawić do całkowitego rozpuszczenia cukru, około 8 minut.
Wymieszaj jajko i wanilię z masą jabłkową. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i cynamon; wymieszać z masą jabłkową. Dodać orzechy i rodzynki.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha.
Polewą polej ciasto, gdy ciasto jest jeszcze gorące.
Nadzienie: W rondlu wymieszaj 1/2 szklanki brązowego cukru, 1/2 szklanki białego cukru i 2 łyżki mąki. Zamieszaj wodę. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, wanilią, posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami. Mieszać, aż masło się rozpuści, a następnie wylać na ciasto.