Niemieckie ciasto czekoladowe może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mało kto lubi ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki pekan, czekoladę baker ' s german, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Niemieckie Ciasto Czekoladowe, Niemieckie Ciasto Czekoladowe, oraz Niemieckie Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić go do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Umieść czekoladę w misce ze stali nierdzewnej lub szkła, Ustaw misę nad gotującą się wodą (upewnij się, że nie dotyka wody) i mieszaj, aż czekolada całkowicie się stopi, około 3 do 5 minut; odstawić do ostygnięcia lekko.
Połączyć mąkę, kakao w proszku, soda oczyszczona i sól w dużej misce i ubijać do napowietrzania i rozbić wszelkie grudki; zestaw aside.In miskę miksera stojaka wyposażonego w uchwyt łopatkowy, śmietanę odmierzone masło i cukier na średniej prędkości, aż do jasnego koloru i puszystego, około 4 minut.
Dodać po jednym jajku, następnie żółtko, ubijając po każdym dodaniu, aż do równomiernego włączenia. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodaj wanilię i roztopioną czekoladę i powrót miksera do średniej prędkości, mieszanie aż równomiernie połączone, o 30 sekund.Zmniejsz prędkość do średnio niskiej i dodaj jedną trzecią zarezerwowanych suchych składników. Po dodaniu dodać połowę maślanki. Powtórz, zeskrobując miskę przynajmniej raz i kończąc na ostatniej trzeciej suchych składników.
Śmietanę, cukier i żółtka połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przenieść do średniej miski, dodać pozostałe składniki i mieszać, aż masło stopi się i jest równomiernie włączone.
Niech ostygnie do pokoju temperature.To złóż: gdy ciasto ostygnie, ostrożnie przenieś je na deskę do krojenia i pokrój na trzecie części (kawałki powinny mierzyć około 4 cali szerokości na 9 cali długości), przycinając w razie potrzeby, aby sekcje były jak najbardziej równomierne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
4
Rozłóż około jednej trzeciej nadzienia równomiernie na wierzchu 1 kawałka ciasta, a kolejną trzecią nadzienia na wierzchu drugiego kawałka. Ułóż 2 kawałki i umieść ostatni, nienaruszony kawałek na górze. Odstaw ostatnią trzecią nadzienia na bok.Używając około jednej trzeciej masła waniliowego, zamrozić boki i wierzch ciasta. (Nie martw się o wygląd w tym momencie—to tylko Baza lub warstwa okruchów, a później zostanie zakryta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Baza
5
Umieść ciasto w zamrażarce na około 10 minut lub w lodówce na około 20 minut, aż lukier zostanie ustawiony i lekko twardy. Równomiernie rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta, a następnie równomiernie rozłóż pozostałą trzecią nadzienia na wierzchu ciasta.