Niemieckie Ciasto Cytrynowe
Need a deser wegetariański? Niemieckie ciasto cytrynowe może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, cukier, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Podobne przepisy to Niemieckie Ciasto Cytrynowe Z Żurawiną Aka Żurawina Zitronenkuchen, Niemieckie Ciasto Czekoladowe, oraz Niemieckie Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali.
W dużej misce, ubić masło i cukier razem, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym. Wymieszać z rumem, następnie wymieszać z mąką i skrobią kukurydzianą.
Wlać do przygotowanego bochenka.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy nóż włożony do korony wyjdzie czysty. Ostudzić przez co najmniej 10 minut przed wyjęciem z patelni.
Podczas pieczenia ciasta wymieszaj sok z cytryny i cukier cukierniczy. Kiedy ciasto wychodzi z piekarnika, poke z długim widelcem lub igły dziewiarskie na całym.
Polewamy glazurę na wierzch i pozostawiamy do wchłonięcia.
Pokroić w plastry, aby służyć.