Niemiecki Naleśnik Jabłkowy
Niemiecki naleśnik jabłkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji posiłków porannych. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na 83 centy za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko nielicznym bardzo spodobała się ta europejska potrawa. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, jajka, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Niemiecki Naleśnik Jabłkowy, Niemiecki Naleśnik Jabłkowy, oraz Niemiecki Naleśnik Jabłkowy podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Stopniowo mieszać z mlekiem, stale mieszając.
Dodać wanilię, roztopione masło i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Odstawić ciasto na 30 minut lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Roztop masło w 10-calowej patelni z piekarnikiem, szczotkując masło po bokach patelni. W małej misce połączyć 1/4 szklanki cukru, cynamonu i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Posypać masłem. Patelnię ułożyć plasterkami jabłek.
Pozostały cukier posypać jabłkami.
Umieścić patelnię na średnim ogniu, aż mieszanina bąbelków, a następnie delikatnie wlać mieszaninę ciasta na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F (190 stopni C) i piec przez 10 minut. Naleśnik przełożyć na półmisek i pokroić w kliny.