Niemiecki Chleb Żytni

Niemiecki Chleb Żytni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj niemieckiego chleba żytniego. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciepłą wodę, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Stollen (Niemiecki Chleb Świąteczny).

Instrukcje

1
W 4-qt. szklana miska, rozpuścić drożdże w 2 szklanki ciepłej wody; ubić w mące żytniej, aż będzie gładka. Przykryj luźno czystym ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić w ciepłym miejscu na około 4 godziny lub aż ciasto spadnie o 1 w. i aktywność pęcherzyków powierzchniowych jest zmniejszona. Wymieszać z cukrem, kminkiem, solą, 5 szklankami mąki uniwersalnej i pozostałą wodą; dobrze wymieszać. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować twarde ciasto. Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 8 minut. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Ciasto podzielić na cztery porcje. Przykryć i odstawić na 15 minut. Kształt na cztery okrągłe bochenki, około 6 cali. każdy. Płaszcz dwie blachy do pieczenia z nonstick gotowania sprayu; posypać każdy z 1 łyżeczka mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Ułóż bochenki na patelniach. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
5
Ostrym nożem wykonaj kilka cięć na górze każdego bochenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Pędzel z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Każdy Bochenek posypać 1 łyżeczką kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
8
Piec w temperaturze 400 stopni F przez 30-35 minut, obracając Patelnie po 15 minutach, lub aż zbrązowieje. Fajne na stelażach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Niemiecki w menu? Spróbuj sparować z Dornfelder i Riesling. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Jednym z win, które można spróbować jest Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Ma 3,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia17
Magazyn