Niedzielny Brunch: Pieczone jajka ze szpinakiem
Niedzielny Brunch: Pieczone jajka ze szpinakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu. 48 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, ser, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Niedzielny Brunch: Jajka Zapiekane Szpinakiem, Niedzielny Brunch Jajka, oraz Niedzielny Brunch: Jajka Fellini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia; sól. Szpinak gotować przez około minutę, lub aż będzie jasnozielony i miękki.
Dobrze spuścić. Kiedy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, wyciśnij z niego wilgoć i posiekaj. (Tutaj przyznam, że użyłam mrożonego szpinaku i po prostu pozwoliłam mu całkowicie rozmrozić, wycisnąć, posiekać i podsmażyć na maśle przed przystąpieniem do pracy. Nie chciałem zagotować wody.)
Umieścić masło lub olej w naczyniu do pieczenia 9x13 cali i umieścić naczynie w piekarniku. Gdy masło się rozpuści lub olej będzie gorący, Wrzuć szpinak do naczynia, mieszając, aby pokryć go tłuszczem.
Rozłóż szpinak w naczyniu i użyj tylnej części łyżki, aby zrobić 8 małych gniazd w szpinaku. Crack 1 jajko do każdego. Wierzch z solą, pieprzem, serem i bułką tartą.
Piec przez 15 do 20 minut, lub aż jajka są po prostu zestaw i białka zestalone. Z każdym jajkiem wymieszaj szpinak i podawaj na tostach lub opiekanych babeczkach angielskich.