Niedzielny Brunch: Jajka Zapiekane Szpinakiem
Niedzielny Brunch: jajka zapiekane szpinakiem to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 172 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, jajka, sól koszerna i popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Niedzielny Brunch: Pieczone jajka ze szpinakiem, Niedzielny Brunch Jajka, oraz Niedzielny Brunch: zielone jajka i szynka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, i gotować, aż przezroczysty, o 4 protokół.
Dodać mielony czosnek i gotować, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać posiekany szpinak i gotować, aż większość wody, która pozostała w szpinaku odparuje, o 7 protokół.
Posypać mąkę na mieszaninę szpinaku i mieszać aż dobrze połączone.
Dodać 1/2 szklanki mleka i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i pozostawić mleko zagęścić. Jeśli szukasz luźniejszego pieczonego jajka, dodaj więcej mleka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić czajnik do wrzenia.
Mieszankę szpinaku podzielić na 4 ramekiny, a na wierzchu rozbić 1 jajko.
Umieść ramekiny w wysokiej rimed blachy do pieczenia i wlać wrzącą wodę w naczyniu do pieczenia, aż osiągnie połowę boków ramekiny.
Piec w temperaturze 177°, aż biały jest ustawiony, ale żółtko pozostaje ciekły, o 23 protokół.
Podawać z dużą ilością tostów do maczania.