Niedzielny Brunch: jajka inspirowane Brikiem
Niedzielny Brunch: jajka inspirowane Brikiem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 85g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, oliwa z oliwek, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Niedzielny Brunch Jajka, Niedzielny Brunch: Jajka Fellini, oraz Niedzielny Brunch: zielone jajka i szynka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast nasiona kminku i połowa nasion kminku na małej patelni, aż złoty kolor i pachnące, o 3 minut na średnim ogniu.
Umieścić je w blenderze wraz z czerwoną papryką, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny (nie miałem i używane 1/2 łyżki octu z czerwonego wina), i czosnek, i puree, aż będzie gładka.
Dodaj Sambal olek lub cayenne do smaku i doprawić solą i pieprzem. (Nie miałem sambala Olka i zamiast tego użyłem 1/4 łyżeczki cayenne, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. To było przyjemnie pikantne, ale nie podlewające oczu.)
Włóż ziemniaki do rondla z zimną wodą, aby przykryć. Przyprawić solą, przyprawić na wolnym ogniu i gotować, aż będzie miękka po przekłuciu ostrym nożem, około 10 minut.
Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę (można to zrobić do 2 dni wcześniej).
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki, pozostały kminek, i kurkuma (użyłem tylko 1/4 łyżeczka kurkumy) i gotować, aż ziemniaki zaczną brązowieć, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Popchnij ziemniaki do krawędzi patelni i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Crack jaj na patelni, odstępy równomiernie.
Posypać jajkami fetę i skropić harissą. Przykryć i gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka są miękkie, o 5 protokół.
W międzyczasie posmaruj płaski chleb oliwą z oliwek i podgrzej na patelni, aż się nagrzeje, obracając raz. Umieść po jednym płaskim chlebie na każdym z 4 talerzy. Na wierzchu jajka i ziemniaki, posypać kolendrą i podawać.