Niedzielny Brunch: Focaccia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb,więc spróbuj niedzielnego brunchu: Focaccian. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 526 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 66 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ciepłą wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Niedzielny Brunch Zapiekanka, Niedzielny Brunch: szynka i ciastka, oraz Niedzielny Brunch: Tourtière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść drożdże i cukier w ciepłej wodzie i odstawić do spienienia, o 5 protokół.
Połączyć mąkę uniwersalną i sól w dużej misce i wymieszać do połączenia. Gdy drożdże się spienią, połączyć z pozostałą wodą i oliwą z oliwek i powoli połączyć z mąką i solą, mieszając drewnianą łyżką; następnie obrócić na mąkę i dalej ugniatać rękami, aż ciasto się połączy. Zagniataj przez dodatkowe 5 minut, aż gluten zacznie się formować, a ciasto stanie się odporne na ugniatanie.
Posypać mąką i przykryć ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 232°. po wyrośnięciu ciasta posmaruj blachę oliwą z oliwek, następnie rozwałkuj ciasto i rozwałkuj, aż ciasto pokryje prawie całą blachę.
Skropić dodatkową oliwą z oliwek i posypać solą morską i pieprzem (oraz dodatkowymi ziołami i / lub suszonymi pomidorami) i piec do jasnobrązowego i chrupiącego, o 22 protokół.