Niedzielny Brunch: Cherry Clafoutis
Niedzielny Brunch: Cherry Clafoutis to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. 148 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, jajka, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Niedzielny Brunch: Musli, Niedzielny Brunch Piec, oraz Niedzielny Brunch: Hamekiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. masło i lekko mąkę 9 1/2 cala tarta patelni lub naczynia do pieczenia; ceramiczne danie quiche jest idealny.
Do naczynia włożyć wiśnie, pokroić bokiem.
Mąkę i sól ubić w dużej misce.
Ubij połowę mleka, aż cienka mieszanka będzie gładka.
Jajka ubijamy pojedynczo.
Dodaj cukier, pozostałe mleko i ekstrakt waniliowy do miski i ubijaj, aż będzie gładka.
Wylać ciasto na wiśnie i kropki top z masłem. (Moje ciasto przyszedł aż do krawędzi naczynia do pieczenia, więc ustawić go na obręczy blachy do pieczenia przed umieszczeniem go w środku piekarnika; w końcu nie przepełnić podczas pieczenia, ale byłem zadowolony, aby nie martwić się o czyszczenie piekarnika.)
Piec przez 25 minut, aż lekko zbrązowieje i puffy. Środek mojego nigdy nie nadmuchał, ale krawędzie gwałtownie wzrosły (tylko po to, aby całkowicie spuścić powietrze podczas chłodzenia). Całkowicie schłodzić przed podaniem.