Niedzielna Sałatka Cezar
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej sałatki Cezar. Jedna porcja zawiera 958 kalorii, 65g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.25 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, kapary, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Niedzielny Brunch: Sałatka Cezar z gotowanymi jajkami, Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, oraz Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść dużą plastikową torbę do przechowywania żywności z kurczakiem. Na wierzchu składniki marynaty. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 149°. linia cookie arkusz z folią.
Pokrój bagietkę w 1-calowe kostki. W dużej misce, wrzucić z pozostałymi składnikami grzanki.
Przenieść kostki chleba do arkusza cookie.
Piec 25 do 35 minut lub do chrupkości.
Wyjąć z piekarnika; odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Gotować kurczaka 8 do 10 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 74°). (Czas gotowania zależy od grubości kawałków.)
Przenieść kurczaka do deski do krojenia; odstawić podczas robienia opatrunku.
W międzyczasie umieść składniki dressingu w małym słoiczku z pokrywką. Przykryć; wstrząsnąć do połączenia. Odstawić w temperaturze pokojowej.
W dużej salaterce, miejsce sałaty, awokado, pomidory i kapary.
Kurczaka pokroić w paski; dodać do sałatki.
Dodaj większość grzanek. Używając obieraczki do warzyw, ogolić parmezan na kawałki sałatki.
Dodać opatrunek; wrzucić rękami lub szczypcami, aż wszystko będzie jednakowo pokryte.
Podawać z dodatkiem parmezanu i grzankami do smaku.