Niedzielna Kolacja: stek i ciasto z nerkami
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i popękany pieprz, mięso z gulaszu wołowego, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Stek I Stilton Pie, Kolacja Z Kiełbasą Z Fasoli, oraz Niedzielna Kolacja: Pierogi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj górną i dolną skorupę, aby pasowała do skorupy pie; dopasuj jedną połowę do naczynia pie, a drugą połowę do tacy na arkuszach i schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzać masło i 1 łyżka oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu. Mąkę doprawiamy solą i pieprzem, a nerki wsypujemy do mąki. Sear nerki w patelni, aż uformuje się skorupa, o 5 protokół, następnie flip i sear aż dopiero zaczyna gotować przez, o 3 protokół.
Usunąć nerki z patelni i rezerwy na talerzu. Pogłębiać mięso gulasz wołowy w przyprawionej mąki, dodać kolejną dużą mżawkę oleju roślinnego na patelni, i podsmażyć wołowinę w małych partiach, aż wszystkie strony będą brązowe, o 8 minut na partię.
Usuń wołowinę na inny talerz i rezerwy.
Dodaj cebulę do gorącej patelni i wymieszaj, skrobając kawałki nerki i wołowiny z dna patelni. Gotować, aż cebula dopiero zaczynają brązowy, o 8 protokół.
Dodać pokrojone grzyby i nadal gotować, aż grzyby uwolnią swój płyn i zaczynają kolor, o 6 protokół.
Dodać wołowinę i nerki z powrotem na patelnię i wymieszać, aby połączyć z grzybami i cebulą.
Posypać pozostałą mąką i mieszać, aż mąka zostanie włączona na całej patelni.
Zalać bulion wołowy, wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. gdy mieszanina wołowiny całkowicie ostygnie, wypełnij przygotowany talerz ciasta.
Umyj brzegi ubitym jajkiem, a następnie delikatnie umieść wierzchnią skórkę na cieście. Przyciąć i uszczelnić krawędzie.
Umyj górną skórkę jajkiem, a następnie wytnij otwory parowe w górnej części skorupki ciasta.
Umieścić w piekarniku i piec, aż górna skorupa jest głęboki złoty kolor, o 40 protokół.
Podawać z groszkiem i gorzkim piwem.