Niedzielna Kolacja: Pieczona pierś z kaczki i kompot z moreli
Niedzielna Kolacja: Pieczona pierś z kaczki i kompot z moreli to bezglutenowe i bezmleczne SOS. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 6,68 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka moreli, soku ananasowego, piersi z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Estragon Pieczona Pierś Kaczki; Ziemniaki Smażone W Tłuszczu Kaczki; Roas, Niedzielna Kolacja: Pierś Z Indyka Z Grilla Z Cytryną, oraz Niedzielna Kolacja: zapiekane przegrzebki z soczewicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gruba strona piersi kaczki Ostro nożem, aż prawie dotrze do mięsa. Kaczkę przyprawiamy dużą ilością soli i posypką pieprzu.
Połącz morele, sok ananasowy i brązowy cukier w małym sosie i doprowadzić do delikatnego dusić na średnim ogniu, i gotować przez 6 minut, lub aż morele są miękkie i grube.
Patelnia ciepła wystarczająco duże, aby utrzymać obie piersi na dużym ogniu, dodać piersi skóry w dół, i gotować, aż skóra jest głęboko złoty kolor i dużo tłuszczu jest renderowane, o 5 protokół. Odwróć piersi kaczki i gotuj do średnio rzadkiego (temperatura wewnętrzna 54°), o kolejne 3 minuty.
Pozostawić kaczkę na odpoczynek przed krojeniem i podawać z dużą porcją kompot morelowego.