Niedzielna Kolacja: lasagne ze szpinakiem i kiełbasą

Niedzielna Kolacja: lasagne ze szpinakiem i kiełbasą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać niedzielną kolację: szpinak i kiełbasa Lasagnan spróbować. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.48 za porcję. Jeśli masz ricottę, szpinak, mozzarellę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kolacja Z Makaronem Kiełbasą-Szpinakiem, Prosta Kolacja: kiełbasa, szpinak i papryka, oraz Kiełbasa i szpinak nadziewane muszle na niedzielę dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Zdjąć osłonkę z kiełbasy i pokruszyć na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3
Umieścić w dużym rondlu i podgrzać na średnim ogniu; gotować kiełbasę, aż nie będzie różowy, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Wyjąć kiełbasę z patelni i wyrzucić wszystkie z wyjątkiem jednej łyżki pozostałego tłuszczu kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i dodaj cebulę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać marchew, seler i czosnek i gotować, aż zacznie zmiękać, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Dodaj puszkę pokruszonych pomidorów i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (dodając wodę, aby poluzować w razie potrzeby) i gotować, aż smaki się spotkają, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Wyjąć z ognia i rezerwy, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
9
W małych partiach wyciskaj szpinak, aż wypłynie większość płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać, aby zapewnić równomierne Przyprawianie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
10
W dolnej części naczynia pyrex dodać 1 szklankę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Na wierzch sosu ułożyć jedną warstwę makaronu. Na warstwę makaronu dodaj garść odsączonego szpinaku i garść startej mozzarelli, a następnie dodaj ricottę w małych łyżeczkach. Powtórz z pozostałymi składnikami w naprzemiennych warstwach sosu kiełbasowego, makaronu, sera i szpinaku oraz makaronu. Wierzchnią warstwą powinien być sos kiełbasowy polany startą mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
12
Jeśli używasz zwykłego makaronu lasagne, przykryj folią i umieść w piekarniku, aż ser się rozpuści, następnie usuń folię i dalej podgrzewaj, aż wierzch lasagne będzie bulgotał i zacznie brązowieć, około 20 minut. Jeśli używasz gotowej do pieczenia lasagne, przykryj folią i piecz przez 30 minut, a następnie Odkryj i gotuj przez dodatkowe 15 minut, lub aż ser się stopi i sos będzie bulgotał. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn