Niedzielna Kolacja: lasagne ze szpinakiem i kiełbasą

Niedzielna Kolacja: lasagne ze szpinakiem i kiełbasą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać niedzielną kolację: szpinak i kiełbasa Lasagnan spróbować. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.48 za porcję. Jeśli masz ricottę, szpinak, mozzarellę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kolacja Z Makaronem Kiełbasą-Szpinakiem, Prosta Kolacja: kiełbasa, szpinak i papryka, oraz Kiełbasa i szpinak nadziewane muszle na niedzielę dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zdjąć osłonkę z kiełbasy i pokruszyć na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
3
Umieścić w dużym rondlu i podgrzać na średnim ogniu; gotować kiełbasę, aż nie będzie różowy, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Wyjąć kiełbasę z patelni i wyrzucić wszystkie z wyjątkiem jednej łyżki pozostałego tłuszczu kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i dodaj cebulę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać marchew, seler i czosnek i gotować, aż zacznie zmiękać, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodaj puszkę pokruszonych pomidorów i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (dodając wodę, aby poluzować w razie potrzeby) i gotować, aż smaki się spotkają, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Wyjąć z ognia i rezerwy, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
9
W małych partiach wyciskaj szpinak, aż wypłynie większość płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać, aby zapewnić równomierne Przyprawianie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
10
W dolnej części naczynia pyrex dodać 1 szklankę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
Na wierzch sosu ułożyć jedną warstwę makaronu. Na warstwę makaronu dodaj garść odsączonego szpinaku i garść startej mozzarelli, a następnie dodaj ricottę w małych łyżeczkach. Powtórz z pozostałymi składnikami w naprzemiennych warstwach sosu kiełbasowego, makaronu, sera i szpinaku oraz makaronu. Wierzchnią warstwą powinien być sos kiełbasowy polany startą mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Jeśli używasz zwykłego makaronu lasagne, przykryj folią i umieść w piekarniku, aż ser się rozpuści, następnie usuń folię i dalej podgrzewaj, aż wierzch lasagne będzie bulgotał i zacznie brązowieć, około 20 minut. Jeśli używasz gotowej do pieczenia lasagne, przykryj folią i piecz przez 30 minut, a następnie Odkryj i gotuj przez dodatkowe 15 minut, lub aż ser się stopi i sos będzie bulgotał. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn