Niedzielna Kolacja: Curry Jagnięce

Niedzielna Kolacja: Curry Jagnięce
Niedzielna Kolacja: Curry jagnięce Shanks może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz curry w proszku, oliwa z oliwek, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Jagnięce Golonki Duszone W Cytrusach, Niedzielna Kolacja: kotlety jagnięce przetarte Ras El Hanout, oraz Niedzielna Kolacja: kebaby jagnięce z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym naczyniu do duszenia, aż połysk; posypać solą i pieprzem i zapiekać każdy trzonek, aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
3
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać posiekaną cebulę na patelnię i gotować, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i marchew i gotować, aż zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
6
Dodać curry, kminek i tumeric i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KurkumaKurkuma
KminekKminek
7
Powrót trzonki do patelni i przykryć bulionem z kurczaka. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Gotować, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę i 30 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć trzonki z duszonego płynu i umieścić naczynie na kuchence, dodać rodzynki i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Zmniejszyć duszenie płynu o połowę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
RodzynkiRodzynki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Na patelni umieść z powrotem trzonki, obracając je w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Posypać prażonymi migdałami i podawać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn