Niedzielna Kolacja: Boeuf Bourguignon

Niedzielna Kolacja: Boeuf Bourguignon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej kolacji: boeuf Bourguignon. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz boczek, grzyby, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon, Boeuf Bourguignon, oraz Boeuf Bourguignon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić boczek w kwadraty 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
2
Miejsce w holenderskim piekarniku lub dużym ciężkim garnku, i gotować na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Boczek wyjąć łyżką szczelinową, osuszyć na papierowych ręcznikach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Ułóż mięso w jednej warstwie; brązowy na dużym ogniu. Gdy całe mięso jest rumiane, dodać czosnek i gotować 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Dodać mąkę, dobrze wymieszać, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i dodać wino do deglaze patelni, skrobanie wszystkie brązowe kawałki z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj bulion, marchew, cebulę, grzyby, połowę rumianego boczku, 1 łyżeczkę soli, szczyptę pieprzu i Garni bukiet. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć. Kiedy mięso zaczyna się mięknąć, po 1 1/2 do 2 godzin, złamać pokrywkę cala lub dwa; więc sos może zagęścić. (Jeśli masz dużo płynu na patelni, możesz całkowicie zdjąć pokrywkę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Gotować przez 2 1/2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Udekoruj pozostałym boczkiem i posiekaną natką pietruszki łatwiej pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
10
Bouquet Garni
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
11
Związać w pęczek lub gazę: pietruszkę tymianek i liść laurowy. Można je również kupić gotowe w sklepach spożywczych fancy-pants lub na rynkach specjalnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn