Niechlujna Lazania
Niechlujna Lazania wymaga mniej więcej 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 886 kalorii, 42g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory w puszkach, parmigiano-reggiano, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Niechlujna Lazania, Chorizo Sloppy Joes (Chorizo Sloppy Joes), oraz Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu. Rozbij wszystkie arkusze makaronu na nieregularne, większe niż pojedyncze kawałki wielkości kęsa. Posolić wodę, następnie dodać makaron i gotować trochę nieśmiały al dente.
Odcedzić i odstawić do dużej miski.
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w ciężkim dnie garnka lub dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać mięso, wcisnąć w równą warstwę i brązowo przez 3 do 4 minut przed przemieszczeniem. Mięso obrócić i dodać cebulę i startą marchewkę. Wymieszać i gotować kilka minut, aby zmięknąć, a następnie dodać czosnek, liście laurowe, sól i pieprz, do smaku, i cynamon. Gotować przez kilka minut, następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, odczekać 1 minutę, a następnie dodać wino. Zmniejsz na minutę, a następnie dodaj pomidory, rozbijając je podczas mieszania. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać bazylii.
Podczas gdy sos na wolnym ogniu, w średnim garnku z sosem, roztopić masło na średnim ogniu i ubić mąkę. Gotować przez 1 minutę, następnie ubić mleko i gałkę muszkatołową, doprawić solą, pieprzem, do smaku.
Niech gotować przez kilka minut, aby zagęścić, a następnie mieszać w 1/2 szklanki startego sera i wyłączyć ogień.
Dodaj sos mięsny do miski z makaronem i wymieszać.
Połowę makaronu przełożyć na patelnię do lazanii i rozsypać dolami świeżego sera ricotta. Top z pozostałym makaronem.
Makaron polać białym sosem, a pozostałą szklankę startego sera rozsypać na wierzchu. Umieścić pod brojlerów do brązowego i bańki.
Usunąć z brojlerów i służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo