Niebiańskie Bułeczki Cynamonowe
Niebiańskie bułeczki cynamonowe to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, rodzynki, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niebiańskie Bułeczki Obiadowe, Overnight Cinnamon Rolls – rano można upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe, oraz {Slow Cooker} Cinnamon Roll Fondue z 20-minutowymi miniaturowymi bułeczkami cynamonowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżkę cukru i drożdży wymieszać w ciepłej wodzie w małej misce. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
W małej misce ubić cynamon i 2 łyżki cukru; odstawić.
W dużej misce ubić jajka, mus jabłkowy, sól i pozostałą 1 łyżkę cukru. Wymieszać z mieszaniną drożdży. Ubić w połowie mieszanki mąki, aż nie pozostanie suche plamy. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodatku, tworząc lepkie ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie dość gładka, ale nadal lepka, około 8 minut.
Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)) przez 30 minut. Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16x20 cali.
Miód rozłożyć na cieście, posypać równomiernie cukrem cynamonowym i rodzynkami. Zaczynając od długiej strony, zwinąć ciasto szczelnie w kształt kłody i szczypta, aby uszczelnić szew.
Pokrój na 12 równych kawałków.
Umieść roladki na przygotowanej patelni pokrojonej bokiem do góry. Przykryć patelnię wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 30 minut.