Nie-Zła Turecka Rozkosz
Nie-zła turecka Rozkosz jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 100 porcji z 58 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, wodę różaną, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Turecka Rozkosz, Turecka wódka delight, oraz Turkish Delight (Lokoom) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie pokryć blachę sprayem do pieczenia i odstawić na bok.
Połącz cukier, miód, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego w średniej wielkości (4-quart) rondlu i wymieszaj z żaroodporną łopatką, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i włożyć termometr cukierków. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiego i gotować, bez mieszania, aż temperatura osiągnie 127°/127°C (hard ball stage), około 15 minut.
Tymczasem (mając oko na syrop cukrowy), zrobić mieszaninę skrobi kukurydzianej: w dużym rondlu (6-quart), ubić razem skrobię kukurydzianą, cukier cukierniczy, wodę i śmietanę tatarską, aby połączyć. Gdy syrop cukrowy osiągnie temperaturę 250 ° F / 121°C (twardy stopień kulkowy), umieść mieszaninę skrobi kukurydzianej na średnim ogniu i gotuj, stale mieszając trzepaczką; zagęści się i zagotuje szybko, od 2 do 3 minut. Wyłączyć ogień, ale pozostawić mieszaninę na gorącym palniku; dobrze wymieszać kilka razy trzepaczką i odstawić.
W tym momencie syrop cukrowy powinien być zbliżony do 127°/127°c (Faza twarda); gdy osiągnie taką temperaturę, usuń go z ognia i ostrożnie wlej do mieszaniny skrobi kukurydzianej. Dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia. Doprowadzić wszystko do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając często z łopatką, aż mieszanina jest gęsta i gluey i jasny złoty kolor, 30 do 45 protokół. Nie odwracaj się od tego! Musisz upewnić się, że zeskrobujesz dno patelni szpatułką co kilka minut, aby zapobiec przypaleniu i grudkom.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj aromaty: wymieszaj wodę różaną, pistacje i barwnik spożywczy (jeśli używasz).
Noszenie rękawic kuchennych, natychmiast wlać cukierki do przygotowanej blachy do pieczenia.
Umieść kawałek plastikowej folii bezpośrednio na powierzchni cukierka, aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia. Pozostaw do ostygnięcia, aż ustawi się i będzie twardy i chłodny w dotyku, od 6 do 8 godzin.
Delikatnie odkleić folię. Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Uruchom końcówkę noża do parkowania między cukierkami a arkuszem i delikatnie obróć cukierki na przygotowaną płytę.
Umieścić mieszaninę skrobi kukurydzianej w średniej wielkości misce. Obficie posmaruj ostry nóż szefa kuchni sprayem do gotowania i użyj delikatnego ruchu krojenia, aby pociąć cukierki na 1-calowe kwadraty. Pogłębiać kawałki w mieszaninie skrobi kukurydzianej, aż dobrze pokryte.
Przechowuj tureckie przysmaki, pokryte papierem woskowym, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 1 miesiąca.
Z Liddabit słodycze Candy Cookbook: jak zrobić naprawdę przepyszne cukierki we własnej kuchni Liz Gutman & Jen King. Copyright © 2012 by Liz Gutman and Jennifer King; principal photography copyright © 2012 by Rachel Been. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.