Nie-Zła Turecka Rozkosz

Nie-Zła Turecka Rozkosz
Nie-zła turecka Rozkosz jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 100 porcji z 58 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, wodę różaną, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Turecka Rozkosz, Turecka wódka delight, oraz Turkish Delight (Lokoom) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obficie pokryć blachę sprayem do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Połącz cukier, miód, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego w średniej wielkości (4-quart) rondlu i wymieszaj z żaroodporną łopatką, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i włożyć termometr cukierków. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiego i gotować, bez mieszania, aż temperatura osiągnie 127°/127°C (hard ball stage), około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
2
Tymczasem (mając oko na syrop cukrowy), zrobić mieszaninę skrobi kukurydzianej: w dużym rondlu (6-quart), ubić razem skrobię kukurydzianą, cukier cukierniczy, wodę i śmietanę tatarską, aby połączyć. Gdy syrop cukrowy osiągnie temperaturę 250 ° F / 121°C (twardy stopień kulkowy), umieść mieszaninę skrobi kukurydzianej na średnim ogniu i gotuj, stale mieszając trzepaczką; zagęści się i zagotuje szybko, od 2 do 3 minut. Wyłączyć ogień, ale pozostawić mieszaninę na gorącym palniku; dobrze wymieszać kilka razy trzepaczką i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
W tym momencie syrop cukrowy powinien być zbliżony do 127°/127°c (Faza twarda); gdy osiągnie taką temperaturę, usuń go z ognia i ostrożnie wlej do mieszaniny skrobi kukurydzianej. Dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia. Doprowadzić wszystko do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając często z łopatką, aż mieszanina jest gęsta i gluey i jasny złoty kolor, 30 do 45 protokół. Nie odwracaj się od tego! Musisz upewnić się, że zeskrobujesz dno patelni szpatułką co kilka minut, aby zapobiec przypaleniu i grudkom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj aromaty: wymieszaj wodę różaną, pistacje i barwnik spożywczy (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Woda RóżanaWoda Różana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Noszenie rękawic kuchennych, natychmiast wlać cukierki do przygotowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
6
Umieść kawałek plastikowej folii bezpośrednio na powierzchni cukierka, aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia. Pozostaw do ostygnięcia, aż ustawi się i będzie twardy i chłodny w dotyku, od 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Delikatnie odkleić folię. Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Uruchom końcówkę noża do parkowania między cukierkami a arkuszem i delikatnie obróć cukierki na przygotowaną płytę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
8
Umieścić mieszaninę skrobi kukurydzianej w średniej wielkości misce. Obficie posmaruj ostry nóż szefa kuchni sprayem do gotowania i użyj delikatnego ruchu krojenia, aby pociąć cukierki na 1-calowe kwadraty. Pogłębiać kawałki w mieszaninie skrobi kukurydzianej, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Przechowuj tureckie przysmaki, pokryte papierem woskowym, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 1 miesiąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
10
Z Liddabit słodycze Candy Cookbook: jak zrobić naprawdę przepyszne cukierki we własnej kuchni Liz Gutman & Jen King. Copyright © 2012 by Liz Gutman and Jennifer King; principal photography copyright © 2012 by Rachel Been. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje100
Ocena Zdrowia0
Magazyn