Nie-zła turecka Rozkosz jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 100 porcji z 58 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, wodę różaną, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Turecka Rozkosz, Turecka wódka delight, oraz Turkish Delight (Lokoom) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obficie pokryć blachę sprayem do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
1
Połącz cukier, miód, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego w średniej wielkości (4-quart) rondlu i wymieszaj z żaroodporną łopatką, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i włożyć termometr cukierków. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiego i gotować, bez mieszania, aż temperatura osiągnie 127°/127°C (hard ball stage), około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Cukierki Sour Brite Octopus
Miód
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
Szpatułka
2
Tymczasem (mając oko na syrop cukrowy), zrobić mieszaninę skrobi kukurydzianej: w dużym rondlu (6-quart), ubić razem skrobię kukurydzianą, cukier cukierniczy, wodę i śmietanę tatarską, aby połączyć. Gdy syrop cukrowy osiągnie temperaturę 250 ° F / 121°C (twardy stopień kulkowy), umieść mieszaninę skrobi kukurydzianej na średnim ogniu i gotuj, stale mieszając trzepaczką; zagęści się i zagotuje szybko, od 2 do 3 minut. Wyłączyć ogień, ale pozostawić mieszaninę na gorącym palniku; dobrze wymieszać kilka razy trzepaczką i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Skrobia Kukurydziana
Syrop Cukrowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
W tym momencie syrop cukrowy powinien być zbliżony do 127°/127°c (Faza twarda); gdy osiągnie taką temperaturę, usuń go z ognia i ostrożnie wlej do mieszaniny skrobi kukurydzianej. Dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia. Doprowadzić wszystko do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając często z łopatką, aż mieszanina jest gęsta i gluey i jasny złoty kolor, 30 do 45 protokół. Nie odwracaj się od tego! Musisz upewnić się, że zeskrobujesz dno patelni szpatułką co kilka minut, aby zapobiec przypaleniu i grudkom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Cukrowy
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Trzepaczka
Patelnia
4
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj aromaty: wymieszaj wodę różaną, pistacje i barwnik spożywczy (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywności
Orzechy Pistacjowe
Woda Różana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Noszenie rękawic kuchennych, natychmiast wlać cukierki do przygotowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik Mitt
6
Umieść kawałek plastikowej folii bezpośrednio na powierzchni cukierka, aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia. Pozostaw do ostygnięcia, aż ustawi się i będzie twardy i chłodny w dotyku, od 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
7
Delikatnie odkleić folię. Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Uruchom końcówkę noża do parkowania między cukierkami a arkuszem i delikatnie obróć cukierki na przygotowaną płytę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Cukierki Sour Brite Octopus
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Foliowa
Nóż
8
Umieścić mieszaninę skrobi kukurydzianej w średniej wielkości misce. Obficie posmaruj ostry nóż szefa kuchni sprayem do gotowania i użyj delikatnego ruchu krojenia, aby pociąć cukierki na 1-calowe kwadraty. Pogłębiać kawałki w mieszaninie skrobi kukurydzianej, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Skrobia Kukurydziana
Cukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Przechowuj tureckie przysmaki, pokryte papierem woskowym, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 1 miesiąca.