New Mexico Green Chile Śniadanie Burritos
Przepis New Mexico Green Chile śniadanie Burritos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 872 kalorii, 36g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 759 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś bekon, cebulę w proszku, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zielone Chile Śniadanie Burritos, Duszone Zielone Chile Śniadanie Burritos, oraz Ham, Egg & Green Chile Domowe Mrożone Śniadanie Burritos.
Instrukcje
Zmielone ziemniaki umieść w misce, zalej wodą i odstaw na bok. Doprowadzić cebulę, czosnek, zielone chili, i rosół z kurczaka do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje; wyłączyć ogień.
W międzyczasie umieść paski boczku na papierowych ręcznikach na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej i gotuj na wysokim poziomie, aż będą ostre, około 1 minuty na pasek; odstawić.
Rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu na dużej patelni.
Odcedzić ziemniaki i dodać do patelni. Łyżka gorącego oleju na ziemniaki; posypać cebulą w proszku, sól, i pieprz. Odwróć ziemniaki od czasu do czasu, ale pozwól im smażyć, aż utworzą się chrupiące kawałki i ziemniaki są gotowane przez, o 15 protokół.
Umieść tortille między dwoma wilgotnymi ręcznikami papierowymi. Kuchenka mikrofalowa na wysoki do ciepła, około 30 sekund.
Spray oddzielną patelnię z masłem o Smaku gotowania sprayu i gotować jajka na średnim ogniu, ubijając je w sposób ciągły, aż jaja są całkowicie ustawione; wyłączyć ogień.
Połóż tortillę płasko przed sobą.
Umieść ziemniaki, jajecznicę i pasek boczku na dolnej trzeciej, pozostawiając około cala miejsca od dołu i około 1-1/2 cali po lewej i prawej stronie, aby złożyć burrito. Łyżka na trochę zielonego sosu chile, i posypać serem Cheddar.
Złóż lewą i prawą krawędź do środka około 1-1 / 2 do 2 cali. Weź dolną krawędź z farszem najbliżej siebie i podnieś ją, przeciągając ją nad nadzieniem, utrzymując boki na miejscu, aż ta krawędź dotknie tortilli około 7/8 drogi do górnej krawędzi. Sprawdź, czy boki są nadal dobrze schowane. Jeśli nie są, przesuń je trochę teraz, gdy masz pokryte nadzienie. Zakończ, chowając dolną klapkę, którą naciągnąłeś na nadzienie pod nadzieniem, aby je uszczelnić, a następnie kontynuuj zwijanie burrito do górnej krawędzi, tworząc ciasny cylinder.
Niech reszta szew stronie w dół, i pozostanie miły i ciasny. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.