New England-Style Clam Chowder
New England-Style Clam Chowder jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać małże, masło, sól wieprzowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako dość tania zupa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj New England Style Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać sól wieprzowina, seler, cebula, i czosnek w roztopionym maśle, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodaj ziemniaki, sok z małży,estragon, sól selera i liście laurowe do garnka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium i umieścić pokrywę na garnku. Gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 35 protokół.
Małże wymieszać z zupą i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj sos Worcestershire, śmietana, koperek, sól, i pieprz; wymieszać i gotować kolejne 7 protokół.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Udekorować natką pietruszki do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.