New England Clam Chowder
Need a zupa pescatariańska? New England Clam Chowder może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, liście laurowe, łodygi selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 70 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Masło rozgrzać w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler i podsmażyć, aż zmiękną, często mieszając. Wymieszaj mąkę, aby równomiernie rozprowadzić.
Dodaj bulion, sok z 2 puszek posiekanych Małży (małże rezerwowe), śmietanę, liście laurowe i ziemniaki i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając konsekwentnie (mieszanina zgęstnieje), a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować 20 minut, często mieszając, aż ziemniaki są ładne i miękkie. Następnie dodać małże i doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować, aż małże będą po prostu twarde, kolejne 2 minuty.;
Roztopić masło na dużej patelni i wrzucić kostki chleba w maśle, aż rumiane i tosty, o 2 do 3 protokół.
Dodać natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.;