New England Clam Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać New England Clam Chowder spróbować. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, mąki, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.
Instrukcje
W dużym garnku, na średnim ogniu, dodać masło i olej. Po rozpuszczeniu masła dodać cebulę i czosnek i gotować przez 3 do 4 minut, aż lekko zmięknie.
Wymieszać w mące i gotować, aż mąka będzie bardzo blady złoty kolor, o 2 do 3 protokół.
Dodać ziemniaki i tymianek. Wymieszać z mlekiem i sokiem z konserw Małży. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są gotowane przez, o 10 protokół.
Wyjąć 2 szklanki zupy i przecier w blenderze* do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj puree chowder, małże i kukurydzę do garnka. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Przenieś do pojedynczych misek na zupę lub dużej miseczki na zupę i podawaj.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.