New England Clam Chowder

New England Clam Chowder
New England Clam Chowder może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako zupa. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz applewood-wędzony boczek, liść laurowy, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj My Best New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mieszaninę ziemniaków i 1 1/4 szklanki wody w bezpiecznym w kuchence mikrofalowej kubku miarowym. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 8 minut lub do ziemniaków są miękkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
2
Podczas gdy ziemniaki gotować, połączyć pozostałe 1 szklanka wody, małże, gałązki tymianku, i liść laurowy w holenderskim piecu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do otwarcia muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Wyjmij małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i wyrzuć nieotwarte muszle. Odcedzić płyn do gotowania przez sito o drobnej siatce nad miską; wyrzucić ciała stałe. Chłodne małże lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
4
Usuń mięso z muszli i posiekaj. Odrzuć pociski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
5
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj boczek na patelnię, i gotować przez 4 protokół lub aż rumiane i chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć boczek z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
8
Dodaj seler do kapiących na patelni; smażyć 3 minuty lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Mąkę i sok z małży w butelce połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodaj mieszaninę soku z małży i zarezerwowany płyn do gotowania na patelnię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
Dodaj zarezerwowane mieszaniny ziemniaków i posiekany tymianek do patelni; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Zdjąć z ognia. Wymieszać posiekane małże, pół na pół i sól. Podziel równomiernie chowder między 4 miseczki; posypać równomiernie boczkiem, pieprzem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
BoczekBoczek
MałżeMałże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Podawać z krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn