New England Clam Chowder
New England Clam Chowder może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz małże, mleko, majeranek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to My Best New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.
Instrukcje
Jak tylko przynieść małże do domu ze sklepu (najlepiej jeden dzień przed dokonaniem chowder małże) umyć małże zimną wodą, a następnie umieścić małże w misce z wystarczającą ilością słonej wody, aby pokryć małże (powinien smakować jak Morze).
Włóż miskę do lodówki. Przez następne 24 godziny wasze małże będą robić swoje i wysysać do czystej wody, wyrzucając większość żwiru, który trzymają między muszlami. Jeśli Twoje małże są naprawdę brudne, może być konieczna zmiana wody periodically.In szeroki garnek lub smażyć patelnię z pokrywką, dodać małże wraz z 1/2 szklanki wody. Przykryj i paruj na średnim ogniu, aż wszystkie małże się otworzą.
Wyjmij garnek z ognia i odkryj.
Wyjąć mięso małży z muszli i przenieść do miski. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Gdy wszystkie małże zostały łuskane, powoli wlać wywar małży na małże, pozostawiając ostatnią łyżkę lub tak wywaru wraz z dowolnym ziarnem w garnku. Umyj garnek. Mieszaj mieszaninę Małży, aby piasek osiadł na dnie miski, a następnie pozostaw na minutę, aby cały piasek osiadł na dnie. Użyj palców lub łyżki z rowkiem, aby zgarnąć małże z górnej części płynu, uważając, aby nie zakłócić piasku na dole. Po oddzieleniu całego mięsa, daj wywar na kilka minut na osiadanie, a następnie powoli wlej wywar z małża do miarki o pojemności 2 filiżanek, pozostawiając ostatni kawałek bulionu i wszelkie ziarna. Powinieneś mieć 2 szklanki soku z małży, jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 2 szklanki.
Dodać oliwę z oliwek i boczek do czystego garnka i smażyć, aż większość tłuszczu jest renderowane z boczku i zaczyna brązowieć (ale nie aż do jego chrupiące).
Dodaj cebulę i smażyć, aż będą miękkie i rumiane.
Dodaj mąkę i kontynuuj smażenie przez 1 minutę. Wyłączyć ogień, a następnie dodać wywar z małży i mleko.
Ubij razem, aby rozpuścić zasmażkę, a następnie dodaj ziemniaki, majeranek i liść laurowy.
Umieść garnek na średnim ogniu i doprowadzić garnek do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Nie pozwól, aby zupa się zagotowała. Gdy ziemniaki będą miękkie, Usuń liść laurowy i wróć małże do garnka. Po podgrzaniu Małży zupa jest gotowa.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.