New England Clam Chowder

New England Clam Chowder
New England Clam Chowder może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz małże, mleko, majeranek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to My Best New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.

Instrukcje

1
Jak tylko przynieść małże do domu ze sklepu (najlepiej jeden dzień przed dokonaniem chowder małże) umyć małże zimną wodą, a następnie umieścić małże w misce z wystarczającą ilością słonej wody, aby pokryć małże (powinien smakować jak Morze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Z MałżyZupa Z Małży
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Włóż miskę do lodówki. Przez następne 24 godziny wasze małże będą robić swoje i wysysać do czystej wody, wyrzucając większość żwiru, który trzymają między muszlami. Jeśli Twoje małże są naprawdę brudne, może być konieczna zmiana wody periodically.In szeroki garnek lub smażyć patelnię z pokrywką, dodać małże wraz z 1/2 szklanki wody. Przykryj i paruj na średnim ogniu, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wyjmij garnek z ognia i odkryj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Wyjąć mięso małży z muszli i przenieść do miski. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Gdy wszystkie małże zostały łuskane, powoli wlać wywar małży na małże, pozostawiając ostatnią łyżkę lub tak wywaru wraz z dowolnym ziarnem w garnku. Umyj garnek. Mieszaj mieszaninę Małży, aby piasek osiadł na dnie miski, a następnie pozostaw na minutę, aby cały piasek osiadł na dnie. Użyj palców lub łyżki z rowkiem, aby zgarnąć małże z górnej części płynu, uważając, aby nie zakłócić piasku na dole. Po oddzieleniu całego mięsa, daj wywar na kilka minut na osiadanie, a następnie powoli wlej wywar z małża do miarki o pojemności 2 filiżanek, pozostawiając ostatni kawałek bulionu i wszelkie ziarna. Powinieneś mieć 2 szklanki soku z małży, jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać oliwę z oliwek i boczek do czystego garnka i smażyć, aż większość tłuszczu jest renderowane z boczku i zaczyna brązowieć (ale nie aż do jego chrupiące).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj cebulę i smażyć, aż będą miękkie i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj mąkę i kontynuuj smażenie przez 1 minutę. Wyłączyć ogień, a następnie dodać wywar z małży i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
8
Ubij razem, aby rozpuścić zasmażkę, a następnie dodaj ziemniaki, majeranek i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
MajeranekMajeranek
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Umieść garnek na średnim ogniu i doprowadzić garnek do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Nie pozwól, aby zupa się zagotowała. Gdy ziemniaki będą miękkie, Usuń liść laurowy i wróć małże do garnka. Po podgrzaniu Małży zupa jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn