New England Clam Chowder

New England Clam Chowder
New England Clam Chowder może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz małże, mleko, majeranek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to My Best New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.

Instrukcje

1
Jak tylko przynieść małże do domu ze sklepu (najlepiej jeden dzień przed dokonaniem chowder małże) umyć małże zimną wodą, a następnie umieścić małże w misce z wystarczającą ilością słonej wody, aby pokryć małże (powinien smakować jak Morze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Z MałżyZupa Z Małży
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Włóż miskę do lodówki. Przez następne 24 godziny wasze małże będą robić swoje i wysysać do czystej wody, wyrzucając większość żwiru, który trzymają między muszlami. Jeśli Twoje małże są naprawdę brudne, może być konieczna zmiana wody periodically.In szeroki garnek lub smażyć patelnię z pokrywką, dodać małże wraz z 1/2 szklanki wody. Przykryj i paruj na średnim ogniu, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Wyjmij garnek z ognia i odkryj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Wyjąć mięso małży z muszli i przenieść do miski. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Gdy wszystkie małże zostały łuskane, powoli wlać wywar małży na małże, pozostawiając ostatnią łyżkę lub tak wywaru wraz z dowolnym ziarnem w garnku. Umyj garnek. Mieszaj mieszaninę Małży, aby piasek osiadł na dnie miski, a następnie pozostaw na minutę, aby cały piasek osiadł na dnie. Użyj palców lub łyżki z rowkiem, aby zgarnąć małże z górnej części płynu, uważając, aby nie zakłócić piasku na dole. Po oddzieleniu całego mięsa, daj wywar na kilka minut na osiadanie, a następnie powoli wlej wywar z małża do miarki o pojemności 2 filiżanek, pozostawiając ostatni kawałek bulionu i wszelkie ziarna. Powinieneś mieć 2 szklanki soku z małży, jeśli masz mniej, dodaj wodę, aby 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać oliwę z oliwek i boczek do czystego garnka i smażyć, aż większość tłuszczu jest renderowane z boczku i zaczyna brązowieć (ale nie aż do jego chrupiące).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj cebulę i smażyć, aż będą miękkie i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Dodaj mąkę i kontynuuj smażenie przez 1 minutę. Wyłączyć ogień, a następnie dodać wywar z małży i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
8
Ubij razem, aby rozpuścić zasmażkę, a następnie dodaj ziemniaki, majeranek i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
MajeranekMajeranek
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Umieść garnek na średnim ogniu i doprowadzić garnek do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Nie pozwól, aby zupa się zagotowała. Gdy ziemniaki będą miękkie, Usuń liść laurowy i wróć małże do garnka. Po podgrzaniu Małży zupa jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn