Nektaryna-Sorbet Gewürztraminer
Nektarynka-Sorbet Gewürztraminer jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku z cytryny, nektaryn, późnego zbioru Johannisberg riesling i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sorbet Wiśniowy Nektarynkowy Miętowy, Kurczak Duszony Z Gewürztraminerem I Winogronami, oraz Grillowane krewetki z Gazpacho Sorbet Sorbet.
Instrukcje
W misce wymieszać plastry nektaryny z 3 łyżkami soku z cytryny. Wirować, porcję na raz, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka. Powrót czysty do miski.
Dodaj Gewrztraminer, cukier do smaku i więcej soku z cytryny w razie potrzeby. Zagnieżdżaj miskę w lodowatej wodzie i często mieszaj, aż mieszanina będzie zimna, od 5 do 10 minut.
Wlać schłodzony czysty do maszyny do lodów (1-qt. lub większej pojemności). Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż sorbet będzie wystarczająco twardy, aby zgarnąć, dasher jest trudny do obrócenia lub maszyna zatrzyma się.
Podawać lub zamrażać hermetycznie (patrz poniżej)
Aby zamrozić desery na tyle mocno, że można je zgarnąć na stożek lub przechowywać, przenieść po zamrożeniu do hermetycznego pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 3 godziny lub do 1 tygodnia.
W przypadku zamrożenia lodem i solą, pozostawić zamrożony deser w lodzie i soli do 3 godzin.
Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, podawaj mrożone desery w ciągu tygodnia. Przy dłuższym staniu rozwijają się lodowate kryształy.