Neapolitańskie Crostini

Neapolitańskie Crostini
Neapolitańskie Crostini może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sardelę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Toasty Neapolitańskie (Crostini Napoletani), Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej), oraz Crostini di fegatini (Crostini z wątróbki drobiowej).

Instrukcje

1
Pomidory przeciąć na pół przez rdzeń i delikatnie wycisnąć, aby wyodrębnić nasiona i sok. Odciąć rdzeń. Pokroić pomidory na pół cala kawałki i wrzucić je do miski z oregano, sól i pieprz. Rozgrzej piekarnik do 450°. Olej dużą patelnię do pieczenia. Ułóż kromki chleba na patelni. Toast chleb 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
ChlebChleb
SokSok
NasionaNasiona
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjmij patelnię z piekarnika, ale pozostaw włączoną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Na każdym kawałku chleba umieść kromkę mozzarelli, a następnie anchois. Łyżka trochę pomidora na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
SardeleSardele
PomidorPomidor
ChlebChleb
4
Skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Powrót patelni do piekarnika i piec 5 do 7 minut lub aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn