Neapolitańskie Crostini
Neapolitańskie Crostini może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sardelę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Toasty Neapolitańskie (Crostini Napoletani), Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej), oraz Crostini di fegatini (Crostini z wątróbki drobiowej).
Instrukcje
Pomidory przeciąć na pół przez rdzeń i delikatnie wycisnąć, aby wyodrębnić nasiona i sok. Odciąć rdzeń. Pokroić pomidory na pół cala kawałki i wrzucić je do miski z oregano, sól i pieprz. Rozgrzej piekarnik do 450°. Olej dużą patelnię do pieczenia. Ułóż kromki chleba na patelni. Toast chleb 5 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika, ale pozostaw włączoną.
Na każdym kawałku chleba umieść kromkę mozzarelli, a następnie anchois. Łyżka trochę pomidora na każdym.
Skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Powrót patelni do piekarnika i piec 5 do 7 minut lub aż ser topi.