Neapolitańskie ciasto do pizzy z czosnkiem i włoskimi przyprawami

Neapolitańskie ciasto do pizzy z czosnkiem i włoskimi przyprawami
Neapolitańskie ciasto do pizzy z czosnkiem i włoskimi przyprawami to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 3 kalorie. Na 2 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szybko rosnące drożdże, przyprawy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Neapolitański Pizzan i ciasto pełnoziarniste z miodem, Ziemniaki smażone z włoskimi przyprawami, oraz Fasola Pinto Z Przyprawami Po Meksykańsku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i drożdże, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszać w wodzie z lodem, skrobając miskę podczas mieszania, aż cała mąka i woda zostaną włączone do miękkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszać w 2 łyżkach oliwy z oliwek. Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż ciasto będzie twarde, ale lekko lepkie, mieszając w razie potrzeby więcej mąki. Do ciasta zagnieść granulowany czosnek i włoską przyprawę. (Etap ugniatania można wykonać w maszynie do chleba ustawionej na ustawieniu ciasta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek GranulowanyCzosnek Granulowany
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ChlebChleb
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
4
Uformuj ciasto na okrągło i umieść w naoliwionej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Posmaruj wierzch 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do wyrośnięcia, aż podwoi się, od 1 do 2 godzin. Rozwałkować ciasto i przeciąć na pół. Uformuj każdą połowę w 12-calową skorupę pizzy i umieść na patelniach do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PunchPunch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Przesuń stojak do dolnej pozycji w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec Skórki pizzy na Dolnym stojaku tylko do firmy, 3 do 7 minut. Pozostawić skorupy do ostygnięcia na około 10 minut przed polewa z sosem, ser, lub inne pożądane składniki i powrót do piekarnika do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowane Ciasto Do PizzyPrzygotowane Ciasto Do Pizzy
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn