Neapolitańska Pizza Margherita

Neapolitańska Pizza Margherita
Neapolitańska pizza Margherita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 1868 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli masz drożdże ciasto, sól morska, sól morska, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć drożdże można śledzić to danie główne z Ciasto Drożdżowe Jagodowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: kamień do pizzy i skórka do pizzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2
Ustaw kamień do pizzy na dolnej półce piekarnika, usuń inne stojaki i rozgrzej do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Za pomocą młyna spożywczego zmiel pomidory do miski (lub pulsuj w robocie kuchennym, aż będą grubo puree.) Doprawić solą morską i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Bardzo lekko odkurzyć powierzchnię roboczą odrobiną mąki. Napełnij średnią miskę mąką i rozłóż na szeroką, równą warstwę. Upuść ciasto na mąkę w misce i odwróć go raz w misce, aby lekko go pokryć. Na powierzchni roboczej, opuszkami palców, naciśnij ciasto na całej powierzchni, aby spłaszczyć. Odwróć go i ponownie naciśnij na całej powierzchni. Odwróć go jeszcze raz i powtórz. Naciśnij ciasto palcami wielokrotnie z jednej strony jedną ręką, a drugą ręką powoli obracaj ciasto zgodnie z ruchem wskazówek zegara na powierzchni roboczej. Kontynuuj szturchanie i obracanie ciasta, aby spłaszczyć i rozciągnąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podnieś ciasto i wrzucić go tam iz powrotem między dłońmi, aż zacznie się rozciągać, tworzy szorstki dysk i staje się cieńszy. Przykryj ciasto dłońmi, włóż palce i delikatnie pociągnij kostki w kierunku zewnętrznej krawędzi ciasta. Kontynuuj, obracając ciasto, aż będzie miało około 10 cali średnicy. Pracuj powoli, pozwalając na rozciągnięcie masy samego ciasta i nie zmuszaj go, bo rozerwie się i może sprawić, że skorupa będzie zbyt żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Odkurzyć powierzchnię roboczą z trochę więcej mąki i ustawić skorupę z powrotem w dół. Naciśnij go palcami i delikatnie pociągnij za krawędzie, aby wyrównać okrąg. Używając małej chochli, równomiernie rozprowadzić około 1/4 szklanki sosu pomidorowego na powierzchni ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół krawędzi. Rozrzuć kawałki mozzarelli od środka, pozostawiając przestrzeń między serem. Rozerwij liście bazylii na pół i rozrzuć kawałki na pizzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Lekko posmaruj skórkę do pizzy i ustaw ją na powierzchni roboczej na krawędzi Skórki pizzy najbliżej Ciebie. Uruchom palcami po zewnętrznym parametrze skorupy, aby poluzować wszelkie krawędzie, które mogą być zablokowane(i upewnij się, że ciasto nie jest przyklejone do lady w dowolnym miejscu na środku). Delikatnie chwyć ciasto w pozycji 5: 00 i 7: 00 i jednym szybkim ruchem pociągnij pizzę na skórkę. Użyj palców, aby pociągnąć i wyprostować skorupę, aż będzie okrągła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
8
Otwórz drzwi piekarnika. Ustaw przód skórki na tylnej krawędzi kamienia do pizzy. Bardzo lekko wstrząsnąć skórką, aby upewnić się, że ciasto nie jest przyklejone i będzie się ślizgać. Trzymając skórkę pod kątem 45 stopni, potrząśnij nią, aż pizza zacznie się ześlizgiwać; gdy dotrze do krawędzi Skórki, potrząśnij lekko kilka razy, a następnie wyciągnij skórkę jednym szybkim ruchem, aby upuścić pizzę na gorący kamień. Natychmiast zamknij drzwi piekarnika i gotować, aż skorupa zacznie char na dnie i krawędziach i ser topi się i bąbelkami, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Użyj skórki, aby usunąć pizzę; wsuń ją na deskę do krojenia. Pokrój kółkiem do pizzy i podawaj natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Drożdże włożyć do miarki i rozpuścić w około 1/2 szklanki wody. W dużej misce rozpuścić sól w pozostałej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodać około 1/2 szklanki mąki do roztworu soli i dodać mieszaninę drożdży. Użyj palców, aby dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Dodać pozostałą mąkę i wymieszać rękami, aż uformuje ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
13
Ciasto przełożyć na blat z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
14
Aby zagnieść ciasto, chwyć boki palcami i pociągnij je do góry i na siebie do środka. Używając kulek rąk, mocno naciśnij ciasto na środku. Powtórz, ciągnąc ciasto od zewnętrznych stron do wewnątrz, naciśnij je szybko od krawędzi do wewnątrz. Szybka praca pomoże zapobiec przywieraniu. Kontynuuj ugniatanie ciasta, aż będzie bardzo gładkie w dotyku,i sprężyny z powrotem po naciśnięciu, 15 do 20 minut. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w czystej misce i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Niech ciasto rośnie przez 2 godziny, a następnie podzielić na cztery 9-uncji porcji. Formować porcje w kulki. Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia98
Magazyn