Neapolitańska Pizza Margherita
Neapolitańska pizza Margherita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 1868 kalorii. Ten przepis służy 2. Jeśli masz drożdże ciasto, sól morska, sól morska, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć drożdże można śledzić to danie główne z Ciasto Drożdżowe Jagodowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sprzęt specjalny: kamień do pizzy i skórka do pizzy
Ustaw kamień do pizzy na dolnej półce piekarnika, usuń inne stojaki i rozgrzej do 500 stopni F.
Za pomocą młyna spożywczego zmiel pomidory do miski (lub pulsuj w robocie kuchennym, aż będą grubo puree.) Doprawić solą morską i odstawić.
Bardzo lekko odkurzyć powierzchnię roboczą odrobiną mąki. Napełnij średnią miskę mąką i rozłóż na szeroką, równą warstwę. Upuść ciasto na mąkę w misce i odwróć go raz w misce, aby lekko go pokryć. Na powierzchni roboczej, opuszkami palców, naciśnij ciasto na całej powierzchni, aby spłaszczyć. Odwróć go i ponownie naciśnij na całej powierzchni. Odwróć go jeszcze raz i powtórz. Naciśnij ciasto palcami wielokrotnie z jednej strony jedną ręką, a drugą ręką powoli obracaj ciasto zgodnie z ruchem wskazówek zegara na powierzchni roboczej. Kontynuuj szturchanie i obracanie ciasta, aby spłaszczyć i rozciągnąć ciasto.
Podnieś ciasto i wrzucić go tam iz powrotem między dłońmi, aż zacznie się rozciągać, tworzy szorstki dysk i staje się cieńszy. Przykryj ciasto dłońmi, włóż palce i delikatnie pociągnij kostki w kierunku zewnętrznej krawędzi ciasta. Kontynuuj, obracając ciasto, aż będzie miało około 10 cali średnicy. Pracuj powoli, pozwalając na rozciągnięcie masy samego ciasta i nie zmuszaj go, bo rozerwie się i może sprawić, że skorupa będzie zbyt żucia.
Odkurzyć powierzchnię roboczą z trochę więcej mąki i ustawić skorupę z powrotem w dół. Naciśnij go palcami i delikatnie pociągnij za krawędzie, aby wyrównać okrąg. Używając małej chochli, równomiernie rozprowadzić około 1/4 szklanki sosu pomidorowego na powierzchni ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół krawędzi. Rozrzuć kawałki mozzarelli od środka, pozostawiając przestrzeń między serem. Rozerwij liście bazylii na pół i rozrzuć kawałki na pizzę.
Lekko posmaruj skórkę do pizzy i ustaw ją na powierzchni roboczej na krawędzi Skórki pizzy najbliżej Ciebie. Uruchom palcami po zewnętrznym parametrze skorupy, aby poluzować wszelkie krawędzie, które mogą być zablokowane(i upewnij się, że ciasto nie jest przyklejone do lady w dowolnym miejscu na środku). Delikatnie chwyć ciasto w pozycji 5: 00 i 7: 00 i jednym szybkim ruchem pociągnij pizzę na skórkę. Użyj palców, aby pociągnąć i wyprostować skorupę, aż będzie okrągła.
Otwórz drzwi piekarnika. Ustaw przód skórki na tylnej krawędzi kamienia do pizzy. Bardzo lekko wstrząsnąć skórką, aby upewnić się, że ciasto nie jest przyklejone i będzie się ślizgać. Trzymając skórkę pod kątem 45 stopni, potrząśnij nią, aż pizza zacznie się ześlizgiwać; gdy dotrze do krawędzi Skórki, potrząśnij lekko kilka razy, a następnie wyciągnij skórkę jednym szybkim ruchem, aby upuścić pizzę na gorący kamień. Natychmiast zamknij drzwi piekarnika i gotować, aż skorupa zacznie char na dnie i krawędziach i ser topi się i bąbelkami, 8 do 10 minut.
Użyj skórki, aby usunąć pizzę; wsuń ją na deskę do krojenia. Pokrój kółkiem do pizzy i podawaj natychmiast.
Drożdże włożyć do miarki i rozpuścić w około 1/2 szklanki wody. W dużej misce rozpuścić sól w pozostałej wodzie.
Dodać około 1/2 szklanki mąki do roztworu soli i dodać mieszaninę drożdży. Użyj palców, aby dobrze wymieszać.
Dodać pozostałą mąkę i wymieszać rękami, aż uformuje ciasto.
Ciasto przełożyć na blat z mąką.
Aby zagnieść ciasto, chwyć boki palcami i pociągnij je do góry i na siebie do środka. Używając kulek rąk, mocno naciśnij ciasto na środku. Powtórz, ciągnąc ciasto od zewnętrznych stron do wewnątrz, naciśnij je szybko od krawędzi do wewnątrz. Szybka praca pomoże zapobiec przywieraniu. Kontynuuj ugniatanie ciasta, aż będzie bardzo gładkie w dotyku,i sprężyny z powrotem po naciśnięciu, 15 do 20 minut. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w czystej misce i przykryj folią.
Niech ciasto rośnie przez 2 godziny, a następnie podzielić na cztery 9-uncji porcji. Formować porcje w kulki. Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 6 godzin.