Neapolitańska Pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane

Neapolitańska Pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane
Neapolitańska pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 45g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ricottę, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Pieczona Lasagne.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto makaronowe według przepisu i rozwałkować do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Pokroić makaron w paski 5 cali szerokości i 10 cali długości. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Doprowadzić około 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw lodową kąpiel obok płyty kuchennej i gotuj lazanię przez 1 minutę we wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Odcedzić, odświeżyć w łaźni lodowej i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
5
Połóż na czystych, wilgotnych ręcznikach.
6
W 10 przez 20-calowy lasagne patelni, warstwy lasagne, począwszy od 3/4 szklanki ragu, następnie warstwę makaronu, następnie warstwę ricotta, następnie warstwę polpette i kiełbasy, następnie warstwę Parmigiano i mozzarella. Użyj wszystkich składników. Wierzchnia warstwa powinna być pokryta serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż brzegi będą bulgotać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
8
Odstawić na 15 minut przed krojeniem.
1
Kopiec mąki w środku dużej drewnianej deski. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka. Za pomocą widelca, ubić jajka razem, a następnie rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda bałagan).Gdy połowa mąki zostanie włączona, ciasto zacznie się łączyć. Zacznij ugniatać ciasto, używając przede wszystkim dłoni. Gdy ciasto stanie się spójną masą, odstaw ciasto na bok, zeskrobaj i wyrzuć wszystkie wysuszone kawałki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2
Lekko posmaruj deskę i kontynuuj ugniatanie przez 10 minut, odkurzając deskę dodatkową mąką w razie potrzeby. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Owinąć ciasto w folię i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Magazyn