Neapolitańska cebula i wołowina Ragu - - - la Genovese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj neapolitańskiego Ragu z cebulą i wołowiną---la Genovese. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, pancettę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salami można śledzić to danie główne z Czekoladowy Deser Salami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ragu Neapolitański, Ragu Wołowe, oraz Pappardelle Z Wołowiną Ragù.
Instrukcje
Pancetta, salami i prosciutto zmielić razem, aby utworzyć pastę. W dużym garnku o grubym dnie podgrzać oliwę z oliwek i dodać pastę wieprzową. Gotować na średnim ogniu, aby zmiękczyć, ale nie kolor.
Dodać wołowinę i brązowy dobrze ze wszystkich stron tak, że głęboki brązowy skorupa powstaje.
Usunąć wołowinę i odstawić.
Do tej samej patelni, dodać cebulę, marchew i seler i gotować 1 do 2 protokół, aby zmiękczyć, ale nie brązowy.
Dodaj pomidory, 1/2 łyżeczka soli, i wino i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, skrobanie dno garnka drewnianą łyżką poluzować rumiane kawałki. Powrót wołowiny do garnka, przykryć garnek szczelnie i gotować na małym ogniu przez 2 1/2 godziny lub do mięsa jest przetargu widłowego.
Wyjmij mięso z patelni i pozostaw na 15 minut przed podaniem.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować mezzani zgodnie ze wskazówkami pakietu, do przetargu jeszcze al dente.
Odcedzić makaron i dodać go do patelni z sosem mięsnym. Wrzucić na dużym ogniu 1 minutę do pokrycia makaronu.
Najpierw podawać makaron, potem mięso.