Navarin d ' agneau

Navarin d ' agneau
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Navarin d ' agneau. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 6. 39 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kostki bulionu jagnięcego, śmietana do ubijania, wzdłuż if i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Wiosenny gulasz jagnięcy (navarin D ' agneau), Navarin z baranka, oraz Wiosenne Warzywo Navarin.

Instrukcje

1
Połowę steki jagnięce i odciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2
Podgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu w dużej ognioodpornej zapiekance, która ma ciasną pokrywkę. Jagnięcinę smażymy do momentu, aż się "załapie", powinna być lekko zabarwiona na całej powierzchni, ale nie zwęglona. Doprowadzić czajnik z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Przełożyć jagnięcinę na talerz i wypłukać zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Dodać warzywa (ale nie dymkę) i przykryć wrzącą wodą. Przyprawić i gotować przez 15 minut, a następnie odcedzić na durszlak nad miską. Odmierzyć 450 ml płynu do gotowania, pokruszyć w kostce bulionu i wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wytrzyj tłuste soki z jagnięciny papierem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Podgrzać pozostały olej w zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Dodać jagnięcinę, doprawić i posypać mąką, następnie przez minutę mieszać. Napij się bulionu, wina, cebuli i ziół i przynieś na wolnym ogniu. Podgrzać, przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę, kilka razy mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać warzywa i dobrze wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 15-20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. (Schłodzić, następnie zamrozić na okres do 1 miesiąca lub przechowywać w lodówce do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
9
Wyjąć mięso i warzywa do ciepłej miski.Z zapiekanką na małym ogniu wymieszaj śmietanę, zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok. Wyregulować przyprawę, łyżkę jagnięciny i warzyw, posypać ziołami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn