Natillas
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Natillas może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, skrobię kukurydzianą, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Natillas z kawowo-ziarnistą Granitą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 szklankę mleka i żółtka w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką; odstawić.
Wymieszać 3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli w średnim rondlu na średnim ogniu; stopniowo dodawać Pozostałe 1 3/4 szklanki mleka, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z bitą śmietaną. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać masło do mieszaniny mleka; mieszać aż do połączenia.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 25 minut lub aż krem ostygnie, od czasu do czasu mieszając. Odrzuć waniliową fasolę. Łyżka kremu do miski. Przykryć powierzchnię kremu folią; schłodzić.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do uzyskania piany.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Beat in vanilla. Delikatnie złóż 1/2 szklanki ubitych białek do kremu.
Łyżka 1/2 szklanki kremu do każdego z 8 miski lub stopki szklanki; top każdej porcji z 1/4 szklanki pozostałej mieszaniny białka jaja.
Dekoruj gałką muszkatołową.