Natilla: Kremowy Krem
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Natilla: kremowy krem może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, mleko, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Pomarańczowym Natilla, Natilla, oraz Natilla Colombiana (Budyń Kolumbijski) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połączyć mleko ze skórką cytrynową, laską cynamonu i solą i doprowadzić do duszenia. W dużej żaroodpornej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj granulowany cukier z żółtkami jaj ze średnią prędkością, aż będą bledły, około 4 minut. Ubić w zawiesinie skrobi kukurydzianej. Przy niskiej prędkości, stopniowo pokonać w połowie gorącego mleka.
Wlać mieszaninę z jajkiem i mlekiem do rondla i gotować krem na umiarkowanym ogniu, ubijając stale przez 18 minut, aż będzie bardzo gęsty.
Przelej krem do dużej miski i wyrzuć laskę cynamonu i skórkę z cytryny. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 3 godzin. Łyżkę kremu do 6 miseczek, posypać mielonym cynamonem i podawać.