Natilla Colombiana (Budyń Kolumbijski)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Natilla Colombiana (budyń w stylu kolumbijskim) spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 534 kalorie, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 404 fanów. Mieszanka skondensowanego mleka, cukru lub ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Torta Negra Colombiana (Colombian Black Cake), Postre de Natas (kolumbijski Pudding mleczny), oraz Mazamorra Colombiana (Mazamorra Kolumbijska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce umieścić 1 szklankę mleka, dodać skrobię kukurydzianą i wymieszać, aby ją rozpuścić, a następnie odstawić.
Umieścić mleko kokosowe i startego kokosa w blenderze i zmiksować na gładką i odstawić.
Resztę mleka i laski cynamonu umieścić w średnim garnku i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Gdy mleko jest trochę ciepłe, ale nie gotuje się, dodaj mieszankę kokosową.Gdy mleko zacznie się gotować, dodaj mleko skondensowane, cukier i sól. Dobrze wymieszać drewnianą łyżką.
Dodaj mieszaninę mleka i skrobi kukurydzianej i ciągle mieszaj.
Dodać ekstrakt z wanilii. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal mieszając, aż natilla zgęstnieje, o 10 do 20 minut.
Dodać masło, wymieszać i zdjąć z ognia. Wyrzuć laski cynamonu. Chochle do naczynia lub poszczególnych kubków budyniu.
Posypać cynamon w proszku na wierzchu i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez co najmniej 2 godziny. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.