Nasze Najlepsze Ciasto Do Pizzy
Nasze najlepsze ciasto do pizzy to wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego wymieszaj drożdże w 1 1/2 szklanki ciepłej wody (100 do 110).
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Dodać 1/4 szklanki oleju, mąkę i sól.
Wymieszaj z hakiem do ciasta na niskiej prędkości, aby wymieszać, a następnie wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie bardzo gładkie i rozciągliwe, 8 do 10 minut. Ciasto będzie tandetne.
Przykryć ciasto i odstawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny.
Dziurkować ciasto i odstawić ponownie, aż podwoi się, 30 do 45 protokół. Tymczasem wyciąć 6 kawałków pergaminu, każdy o 12 W. długo. Przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (około 350; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko około 7 sekund).
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i pokroić na 6 porcji. Dla każdej pizzy połóż arkusz pergaminu na powierzchni roboczej i przetrzyj 1 łyżeczką. olej. Używając dobrze naoliwionych rąk, umieść każdą porcję ciasta na pergaminie. Spłaszczyć porcje ciasta, następnie wkleić w 9-do 10-in. rundy. Jeśli ciasto zacznie się kurczyć, pozostaw 5 minut, a następnie poklepaj ponownie.
Pozostawić ciasto do puffy, o 15 protokół.
Odwróć rundę ciasta na grilla, ciasto bokiem w dół. Odklej pergamin. Umieść 1 lub 2 więcej rund ciasta na grillu. Gotować, pod przykryciem, aż ciasto się wydmuchnie i pojawią się ślady grillowania pod spodem, o 3 protokół.
Przenieść rundy, grillowane bok do góry, do blach do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem. (Grillowane rundy mogą stać w temperaturze pokojowej do 2 godzin; podgrzać grill, aby kontynuować.)
Na grillowanych bokach ciasta ułóż wybrane dodatki do pizzy (poniżej). Z szeroką łopatką, powrót pizze, 2 lub 3 na raz, do grillowania i gotować, pokryte, aż rumiane i chrupiące pod spodem, obracając pizze raz nawet gotowania, 4 do 6 protokół.
Dodać do przodu: zakończyć ciasto przez krok 1, a następnie schłodzić, przykryć, co najmniej 3 godziny i do 2 dni(ciasto podwoi rozmiar, a smak rozwinie się w stanie).