Nasty Bits: Omlet Z Wątróbki Kurczaka
Paskudne kawałki: omlet z wątroby kurczaka jest bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 31g białka, oraz 43g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Przynosi wam poważne jedzenie. Jeśli masz kurki, sherry, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to The Nasty Bits: Duck Liver, Paskudne kawałki: wątróbka Cielęca z cebulą, oraz Nasty Bits: Sopaipillas.
Instrukcje
Wątróbki moczyć w mleku przez co najmniej 30 minut, najlepiej kilka godzin.
Odcedzić wątróbki, odrzucając mleko.
Usunąć twarde tkanki łączne nożyczkami lub małym nożem. Krótko spłucz wątrobę pod zimną wodą; osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój każdą wątrobę na 2 lub 3 sekcje, o długości około 1 cala.
W płytkiej patelni, podgrzać jedną łyżkę masła; gdy piana masła zaczyna opadać, dodać grzyby. Wymieszać grzyby wokół patelni krótko; smażyć przez kilka minut, aż zbrązowieje. Gdy grzyby są prawie gotowe, dodać czosnek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i zdjąć z ognia, umieszczając grzyby w misce.
Podgrzać kolejną łyżkę masła w tej samej patelni, aż bardzo gorąco, ale nie palenie.
Dodaj wszystkie sekcje wątroby i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż powierzchnia wątroby jest rumiane, ale wnętrze jest nadal różowy, o 1 minutę. Szybko wyjąć z ognia i umieścić w misce z grzybami.
Dodaj sherry i wodę do patelni. Rozpuścić patelnię drewnianą łyżką, skrobając kawałki wątroby, które są przyklejone do patelni. Doprowadzić płyn do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Wylać płyn na wątróbki i grzyby i odstawić.
Tuż przed podaniem krótko ubić jajka.
Dodać olej truflowy i zetrzeć gałkę muszkatołową na misce.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dodać wątróbkę i grzyby do miski.
Podgrzej średniej wielkości, ciężką patelnię na dużym ogniu.
Dodaj łyżkę masła, wirując patelnię, aby rozprowadzić masło.
Wlać mieszaninę jaj i wstrząsnąć patelnię tam iz powrotem. Gotować przez jedną do dwóch minut, potrząsając od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu. Spód jaj powinien być lekko rumiany, ale wierzch powinien być ledwo osadzony.
W razie potrzeby szybko rozrzuć kolejną gałązkę masła na jajkach. Złożyć omlety na pół i wsunąć na ciepły talerz.
Dekoruj natką pietruszki.