Nasturcja Pizza
Nasturcja Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, Inne dodatki, mąka chlebowa o wysokiej zawartości glutenu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kaszę manną, możesz podążać za tym daniem głównym z Kasza manna z kompot figowy jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Nasturcja Pizza, Nasturtium Nibbles, oraz Nasturcja Pesto.
Instrukcje
Do miski miksera wyposażonego w hak do ciasta włóż ciepłą wodę, cukier i olej.
Dodać drożdże i odstawić na 10 minut, aż mieszanina się spieni. W średniej misce wymieszać, aby połączyć mąki, sól i kwiaty nasturcji.
Posypać mieszaniną mąki do mieszaniny drożdży.
Mieszaj na małej prędkości przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Przykryć miskę bawełnianym ręcznikiem kuchennym i odstawić na około 1 godzinę lub do momentu, gdy ciasto podwoi się w objętości.
Obróć ciasto na powierzchnię posypaną mąką i ugniataj, odpychając je piętą dłoni od ciała, składając i powtarzając około 12 razy. Ciasto podzielić na dwie kulki. W tym momencie ciasto można piec lub przechowywać do 2 dni w lodówce na blasze do pieczenia pokrytej folią.
Rozgrzej piekarnik do 232°. natrzyj dwie blachy do pieczenia oliwą z oliwek i mąką z kaszy mannej. Rozciągnij każdą kulkę ciasta, dotykając i naciskając na zewnątrz od środka opuszkami palców.
Przełożyć na przygotowane blachy do pieczenia. Przykryj dodatkami do wyboru.
Piec pizze przez 20 do 25 minut, obracając arkusze w połowie pieczenia tak, aby ciasto brązowieje równomiernie. Pokrój, podawaj i ciesz się.
Przedruk za zgodą gotowania z kwiatami: słodkie i słone przepisy z płatkami róży, bzu, lawendy i innych jadalnych kwiatów przez Miche Bacher; Fotografia przez Miana Jun. Copyright © 2013 by Miche Bacher; fotografie © 2013 by Quirk Productions, Inc. Wydawnictwo: Quirk Books