Nasi Lemak (Malezja)

Nasi Lemak (Malezja)
Nasi Lemak (Malezja) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 846 kalorii. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz papryki chile, krewetki pasta, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć kremu kokosowego, można śledzić to danie główne z Tarta Z Kremem Kokosowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Malezyjska Nasi Lemak, Nasi Lemak (Ryż Kokosowy), oraz Malezyjski Ryż Z Mlekiem Kokosowym (Nasi Lemak).

Instrukcje

1
Przynieś ryż, wodę, pokrojone szalotki, krem kokosowy, imbir i sól do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut. Tymczasem miejsce posiekane szalotki, suszone papryki chile, mielony imbir, i krewetki pasty w blenderze i procesu do gęstej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Krem KokosowyKrem Kokosowy
BelacanBelacan
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać chile pasty aż pachnące. Wymieszać cukier, sok z tamaryndowca, i sól, następnie wrzucić cebulę i krewetki i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Pasta ChiliPasta Chili
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Podawać na gorącym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn