Nasi Lemak (Malezja)
Nasi Lemak (Malezja) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 846 kalorii. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz papryki chile, krewetki pasta, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć kremu kokosowego, można śledzić to danie główne z Tarta Z Kremem Kokosowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Malezyjska Nasi Lemak, Nasi Lemak (Ryż Kokosowy), oraz Malezyjski Ryż Z Mlekiem Kokosowym (Nasi Lemak).
Instrukcje
Przynieś ryż, wodę, pokrojone szalotki, krem kokosowy, imbir i sól do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut. Tymczasem miejsce posiekane szalotki, suszone papryki chile, mielony imbir, i krewetki pasty w blenderze i procesu do gęstej pasty.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać chile pasty aż pachnące. Wymieszać cukier, sok z tamaryndowca, i sól, następnie wrzucić cebulę i krewetki i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, o 5 minut.