Nasi Lemak (Malezja)

Nasi Lemak (Malezja)
Nasi Lemak (Malezja) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 846 kalorii. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz papryki chile, krewetki pasta, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć kremu kokosowego, można śledzić to danie główne z Tarta Z Kremem Kokosowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Malezyjska Nasi Lemak, Nasi Lemak (Ryż Kokosowy), oraz Malezyjski Ryż Z Mlekiem Kokosowym (Nasi Lemak).

Instrukcje

1
Przynieś ryż, wodę, pokrojone szalotki, krem kokosowy, imbir i sól do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut. Tymczasem miejsce posiekane szalotki, suszone papryki chile, mielony imbir, i krewetki pasty w blenderze i procesu do gęstej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Krem KokosowyKrem Kokosowy
BelacanBelacan
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać chile pasty aż pachnące. Wymieszać cukier, sok z tamaryndowca, i sól, następnie wrzucić cebulę i krewetki i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pasta ChiliPasta Chili
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podawać na gorącym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn