Naprawdę Dobry Wegetariański Klopsik (Naprawdę!)
Naprawdę Dobry Wegetariański Klopsik (Naprawdę!) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 380 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz soczewicę, pieprz, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6860 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Good Eats Meatloaf, Stary, Dobry Klopsik Z Jadalni, oraz Wegetariańskie Klopsy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj sól do wody i gotuj w rondlu.2
Dodaj soczewicę i gotuj pod przykryciem 25-30 minut, aż soczewica będzie miękka i większość wody odparuje.3
Odcedzić i częściowo rozgnieść soczewicę.5
Zeskrobać do miski i pozostawić do ostygnięcia.6 wymieszać cebulę, owies i ser do wymieszania.7
Dodaj jajko, sos pomidorowy, czosnek, bazylia, pietruszka, sól przyprawową i pieprz.8
Dobrze wymieszać.9 łyżka do patelni bochenek, który został obficie spryskany Pam (nieprzywierający spray do gotowania) lub dobrze nasmarowany.10 gładki wierzch z tyłu łyżki.11
Piec w temperaturze 350 stopni przez 30-45 minut, aż wierzch bochenka będzie suchy, jędrny i złocisty.12 schłodzić w patelni na stojaku przez około 10 minut.13 Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni, a następnie obróć bochenek na talerz do serwowania.