Napoleony bezowe z lodami limonkowymi i jeżynami
Need a przystawka bezglutenowa? Bezowe Napoleony z lodami limonkowymi i jeżynami mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Mieszanka jeżyn, cukru, skórki z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Napoleony Bezowe Z Lodami Limonkowymi I Jeżynami, Kremy cytrynowo-limonkowe z jeżynami, oraz Kubki bezowe z kremem limonkowym i świeżymi jagodami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 79° i linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Zrób szablon dla bez. Najpierw prześledzić 5-calowy kwadrat z tektury i przyciąć na wymiar. Następnie prześledzić 3-calowy kwadrat w środku i wyciąć X-Acto lub nóż użytkowy.
Ubij białka z solą w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj połowę cukru, bijąc z dużą prędkością i kontynuuj bicie, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty. Pozostałą ilość cukru delikatnie, ale dokładnie złożyć.
Rozłóż około 1 łyżeczki bezy na rogach każdego kawałka pergaminu i odwróć papier, naciskając na rogach, aby przylgnąć pergamin do blach do pieczenia.
Zaczynając od 1 rogu, umieść szablon płasko na 1 blasze do pieczenia i łyżkę czubatej łyżki bezy do środka. Trzymając szablon mocno w dół, równomiernie rozprowadzić bezę za pomocą przesuniętej szpatułki, aby wypełnić otwór, a następnie delikatnie podnieść szablon prosto z arkusza, aby uzyskać czystą krawędź. Uformuj 17 więcej bez w ten sam sposób (9 na arkusz), w razie potrzeby skrobając nadmiar bez z szablonu. Wyrzucić resztki bezy.
Piec w górnej i dolnej części piekarnika do wyschnięcia w dotyku, bardzo blady i ostry, o 1 1/4 godziny. Bezy schłodzić na arkuszach 5 minut, następnie ostrożnie obrać bezy z pergaminu i przenieść do stojaków do ostygnięcia.
Jagody przecier z cukrem (do smaku) w blenderze lub robocie kuchennym, a następnie przecedzić przez drobne sito do miski, aby usunąć nasiona.
Posypać 6 placków bezowych cukrem cukierniczym. Na każdy z 6 talerzy nałóż 1 niezagęszczony kwadrat bezowy i na wierzch polej małymi gałkami lodów i jagód, a następnie przykryj cukrowym kwadratem bezy. Łyżką bitej śmietany na każdy napoleon i zetrzeć trochę skórki limonki na wierzchu. Podziel SOS między talerze.
* Bezy (bez cukierników) mogą być wykonane 4 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. * SOS jeżyn można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.