Naleśniki Żytnie Z Kompot Jabłkowo-Klonowy
Naleśniki żytnie z kompotem jabłkowo-klonowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 547 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 124 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sól, mąkę żytnią i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Naleśniki cynamonowe z kompot & syrop klonowy, Naleśniki z mąki kukurydzianej Clementine z kompot z jeżyny Klonowej, oraz Fluffy Seltzer Water Pancakes with Quick Spiced Klon-Gruszka kompot dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na kompot: roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać pokrojone w kostkę jabłko i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 6 protokół. Zdjąć ciepło, wymieszać z syropem klonowym i cynamonem, przykryć i odstawić.
Do naleśników: w średniej misce wymieszać mąkę żytnią, mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier.
Ubij w jajku i mleku, aż tylko połączone.
Patelnia ciepła lub duża patelnia nieprzywierająca na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodać trochę masła i zawirować do patelni. Chochla 1/4 Puchar ciasto na patelni, a gdy pojawiły się pęcherzyki i dno jest ustawione, flip ostrożnie z łopatką.
Niech gotować, aż tylko gotowane przez, kolejny 1-2 protokół.
Podawać natychmiast z ciepłym sosem.